Logo Kai Nahale Banner Kai Nahele

Natuurgeneeskunde

Een sterke levenskracht zorgt voor grote vitaliteit en hoge weerstand, waardoor ziekten worden voorkomen en bij ziekten (b.v. griep) een sterk herstellingsvermogen aanwezig is. Hoe sterker de levenskracht hoe sneller men herstelt. Verminderde levenskracht (verlaagde weerstand) zorgt ervoor dat men ontvankelijker is voor ziekmakende factoren van buitenaf en langzamer hersteld. Of factoren weerstandverlagend zijn hangt af van iemands levenskracht, zowel lichamelijk als psychisch. Stress is b.v. pas weerstand verlagend als voor die persoon de hoeveelheid aan te verwerken indrukken, emoties boven zijn/ haar capaciteit gaan of als er te weinig momenten zijn om te ontstressen/ ontspannen. Waar natuurgeneeskunde aan werkt is dus het zelfgenezend vermogen herstellen door de levenskracht te versterken/ ondersteunen.

Bij een natuurgeneeskundige behandeling ben je zelf heel direct bezig met je gezondheid, op een lichamelijk en zeker ook geestelijk niveau. Het vraagt tijd en aandacht van jezelf, voor jezelf. Het ondersteunen/ versterken van de levenskracht kan gebeuren m.b.v. o.a. (darm)reiniging, voeding, kruiden, klei, supplementen, massage, homeopathische middelen, Bach Bloesemtherapie, gesprekken en counseling. Net dat gene wat past bij de cliënt.

In mijn achterhoofd houd ik altijd basisprincipes in de gaten. Levensstijl en voeding zijn aspecten waar ik altijd bij stil sta. Als iemand niet kan slapen en het blijkt dat deze persoon tien koppen koffie op een dag drinkt hoef je niet moeilijk te doen en is het duidelijk dat daar al een oplossing ligt. Wel zal ik ingaan op waar de behoefte aan koffie vandaan komt en wat daar rondom speelt. Bewustwording, eigen kracht en zelf richting geven zijn belangrijke aspecten binnen elke therapie. De therapie is het middel om te komen tot bewustwording en groei.

« Terug

Natuurgeneeswijzen

Echinacea