Logo Kai Nahale Banner Kai Nahele

Homeopathie

Homeopathie is een geneeskunde die al zo'n 200 jaar wordt beoefend in vele delen van de wereld. Homeopathie is maatwerk. Voor dit maatwerk is het nodig inzicht te krijgen in de unieke persoon. Haast en oppervlakkigheid komen in de homeopathische praktijk niet voor. Er is veel aandacht en tijd voor de cliënt.

Voor het succes van de behandeling is het niet zozeer de aard van de aandoening als wel het vermogen om een passend middel te vinden binnen de individuele situatie van belang. Daar hebben homeopaat en cliënt beiden een aandeel in.

Het is dan ook belangrijk binnen een homeopathische behandeling dat de cliënt bereid is te kijken naar zijn eigen functioneren. Voor de homeopaat is er altijd een samenhang tussen alle klachten die een cliënt heeft. Die samenhang zullen homeopaat en cliënt samen moeten vinden.

Met homeopathie kun je een groot scala aan klachten behandelen, lichamelijk en psychisch, acuut en chronisch. Klassieke homeopathie is een juweel van een geneeswijze: het werkt zacht en grondig en zet lichaam en geest aan tot genezing. Het effect van een goed gekozen homeopathisch middel verbaast ook mij nog iedere keer.

In mijn praktijk is de homeopathie onderdeel van een totaal aanpak. Dit betekent dat ik na 5 jaar vrijwel uitsluitend als homeopaat gewerkt te hebben de homeopathie nu inzet als onderdeel van een totaal behandeling waar massage, voeding, natuurgeneeskunde en supplementen alle hun aandeel hebben.

Voor meer informatie over en een klassiek homeopathische behandeling verwijs ik graag naar de site van de NVKH, VHAN, Rienk Stuut of naar Thomas van Leeuwen.

« Terug

Natuurgeneeswijzen

Homeopathie