Logo Kai Nahale Banner Kai Nahele

Triggerpoint Therapy

Myofasciale triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spieren, veelal veroorzaakt door overbelasting van de spieren door langdurig herhaalde bewegingen.

Niet alleen de triggerpoints zelf geven klachten , maar vaak is er sprake van z.g. uitstraling - pijn naar aanhechtingspunten die soms ver van de triggerpoints vandaan liggen.

Triggerpoints kunnen hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaaltunnel syndroom veroorzaken. Ze kunnen pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden, veroorzaken. Ook andere symptomen, zoals bv duizeligheid, oorpijn, misselijkheid, gevoelloosheid in handen en voeten kunnen door triggerpoints veroorzaakt worden.

De behandeling komt neer op een systematisch onderzoek bij betrokkene om te kijken welke spiergroepen berokken zijn bij de klachten en waar de triggerpoints gelokaliseerd zijn. De behandeling bestaat uit massage van de punten zowel door de masseur als door de persoon zelf.

Het is de bedoeling dat mensen zelf enkele keren per dag de punten masseren waarbij ook hulp middelen gebruikt kunnen worden als bv balletjes of speciaal daarvoor ontworpen hulpmiddelen om punten op de rug te behandelen waar je anders niet zo gemakkelijk bij komt. Veel informatie staat in het boek van Claire Davies Handboek triggerpoint therapie of op de site triggerpointboek.nl

« Terug
triggerpoint info triggerpoint info triggerpoint info