Logo Kai Nahale Banner Kai Nahele

Sportmassage

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of stijfheid veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed, men herstelt sneller en kan weer sneller een bepaalde prestatie leveren. Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming-up.

Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen.

Naast losse behandelingen is het ook mogelijk om b.v. tijdens een opstart cursus van een loopgroep, het starten met sporten of een traject naar een (halve)marathon een pakket te nemen met daarin 4x een massage en begeleiding ter preventie en/of behandeling van blessures. Zeker tijdens het starten met b.v. hardlopen is het belangrijk om zorgvuldig met je lichaam om te gaan om teleurstelling en blessures te voorkomen. Deze begeleiding omvat ook advies op het gebeid van voeding, supplementen en natuurlijke middelen ter ondersteuning van banden, pezen en spieren die bij het starten met sporten of het verhogen van frequentie zwaar belast worden.

« Terug

Sportmassage