Logo Kai Nahale Banner Kai Nahele

Algemene therapeutische massage

Een algemene therapeutische massage is een lichaamsmassage op de huid, waarbij met warme massageolie met etherische oliën gemasseerd wordt. Kernwoorden zijn: speels, licht en plezierig maar ook pijnpunten onderzoekend en ontdekkend.

Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van huid en spieren, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van schuddingen, rekken en wiegen op een zachte en ritmische manier. Bewegingen die er voor zorgen dat je losgemaakt wordt, ruimte in je lijf voelt, kunt ontspannen en klachten verbeteren.

Bij een algemene therapeutische massage word je uitgenodigd om je aandacht van je hoofd naar je lichaam te brengen. Zo kan het lichaam zich bewust worden hoe het zich voelt. Met rebalancing  technieken, kun je je bewust worden van wat je lijf je te vertellen heeft en wat je eventueel nodig hebt. De massage is ontspannend voor je lichaam en je geest. Goed als je pijnlijke en gespannen spieren hebt of klachten die met stress en overbelasting te maken hebben.

Elke massage verloopt anders. Voor de massage praten we even om te horen waar je voor komt of wat belangrijk is. Na afloop is er tijd om rustig bij te komen en wat water te drinken. Ik gebruik warme etherische olie en een comfortabele massagetafel. Het is behaaglijk, op de achtergrond eventueel wat zachte muziek, je wordt toegedekt met warme handdoeken op plaatsen waar niet gemasseerd wordt. De eerste massage is meestal een algemene massage, een soort kennismaking. Als je vaker komt wordt het steeds meer toegespitst op jouw lijf, behoefte en stemming.

« Terug

Ontspanningsmassage afbeelding